Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mały problem z postaciami i pytanie

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zacznę może od problemu, jaki u mnie wystąpił.

Rano, koło 10 pobrałam sobie grę i przegrałam kilka pierwszych godzin. Nabiłam około 10 lvl jedną postacią, po czym wyłączyłam grę. Po ponownym jej uruchomieniu nie miałam żadnej postaci, na żadnym serwerze, musiałam wszystko zaczynać od początku. Czy jest to jakiś błąd? Podpowiem, że nick, jaki użyłam na postaci nie był ponownie możliwy do użycia (czyli taka postać już istniała). Musiałam na nowo tworzyć postać, która tym razem po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu na szczęście była na koncie.

Drugie to pytanie dotyczące frakcji i profesji. Czy Rasy w AA są tylko kwestią estetyczną, czy maja jakiś wpływ na wybrane profesje?

Opublikowano

Sprawdź czy czasem nie przestawiło Ci wersji klienta z EU na NA. Mi się tak raz zdarzyło ale po nazwach serwerów skojarzyłem co jest nie tak.

Nie, nie ma absolutnie żadnego znaczenia jaką rasą zaczynasz grę. Nuian Necromancer będzie tak samo dobrym górnikiem jak Harani Darkrunner, itp. Jedyne na co patrzysz to lokacje i wygląd postaci.

Opublikowano

Sprawdź czy czasem nie przestawiło Ci wersji klienta z EU na NA. Mi się tak raz zdarzyło ale po nazwach serwerów skojarzyłem co jest nie tak.

Nie, nie ma absolutnie żadnego znaczenia jaką rasą zaczynasz grę. Nuian Necromancer będzie tak samo dobrym górnikiem jak Harani Darkrunner, itp. Jedyne na co patrzysz to lokacje i wygląd postaci.

Właśnie myślałam, że to kwestia eu i na, ale na 100% nie. Ale cóż, mam nadzieje, że to się już nie powtórzy :)

Od razu zadam jeszcze jedno pytanko, by nie zakładać nowego tematu: nekromanta jakie powinien nosić uzbrojenie? staffy, lance itp?

Opublikowano

Cloth z statystykami w inta i bodajże staff byłby najlepszą bronią. Oczywiście też pod inta.

Opublikowano

Cloth z statystykami w inta i bodajże staff byłby najlepszą bronią. Oczywiście też pod inta.

Domyślam się, że clothy dla klasy magicznej. Co do staffa mam założonego, ale również lance. Tyle, że lanca jest jakby tą główną bronią. Rozumiem, że z lancy zrezygnować i wtedy staff będzie główna?

Jeszcze jedno pytanko (newbie :D), "podskille" wybrałam dla sorca, dobrze zrobiłam?

Opublikowano

Yep, jeśli chcesz robić jakąkolwiek klasę magiczną bijącą to wybierz staffa jako główną broń i jej się trzymaj.

Zależy co chcesz osiągnąć, tzn. jaki build. Jeśli Necromancer to źle ponieważ składa się on z skillsetów: Occultism, Vitalism i Witchcraft.

http://arche-base.com/builds/generator#5.10.2/

Nie ma jednak żadnego problemu w tym byś zmieniła sobie klasę z Sorcery na cokolwiek innego. Możesz to zrobić po wybraniu trzeciego skillsetu na 10lvl i na początku będzie Cię to bardzo mało golda kosztować. Na 50lvl aktualnie gdy zmieniam któryś skillset to płace już 1g. Przejrzyj sobie ogółem tę stronkę - tego buildera i popatrz na skille.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...